A leginnovatívabb Fintech P2P startupok

2016. augusztus 03. 20:47 - D.Z.P.

 

Egy kis érdekesség a témával kapcsolatban.

A KPMG csinált egy összeállítást a 2015-ös év leginnovatívabb Fintech startup cégeiből, akik egyaránt a pénzügyi szolgáltatások iparágának megreformálást tűzték ki küldetésüknek.

Érdemes megfigyelni, hogy a listában szereplő cégek 22%-a a közösségi hitelezési piacon próbál inkább több, mint kevesebb sikerrel boldogulni. 

A 100-as lista tevékenységi eloszlása a következő:

  • Online fizetésre, tranzakciókra szakosodott startup 25db
  • Hitelezéssel foglalkozó startup 22db
  • Pénzügyi tanácsadásra szakosodott startup 14db
  • Biztosítási startup 7 db

Érdekesség, hogy globálisan a Fintech cégekbe érkező kockázati tőke befektetés az utóbbi 3 évben meghétszereződött, 2015-re elérte a $20 milliárdot, ami a 2014-es évhez viszonyítva is 66%-al nagyobb.

 

A Top 100-as Fintech lista hitelezéssel foglalkozó startupjai. 

 

Akit érdekelnek a pénzügyi startupok mindenképpen nézzen bele az összeállításba, mert számos hasznos információ elérhető róluk.

Később részletesebben is foglalkozok majd közösségi hitelezéshez kapcsolódó vállalkozásokkal, érdemes lesz visszanézni! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegihitel.blog.hu/api/trackback/id/tr638932750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása