Magyar Közösségi Hitel Közösség

2016. augusztus 04. 09:38 - D.Z.P.

Magyar Közösségi Hitel Közösség

Ahogy a címből és az eddigi cikkekből is látható, a blog központi témája a közösségi hitelezés lett, és lesz is az elkövetkezőekben. Az írások azzal a céllal születnek, hogy megosszam az oldalra érkezőkkel azokat az érdekes, hasznos információkat, amikre a témában bukkanok. Bár közvetve a munkám révén rálátok a hazai mikrofinanszírozási rendszerre, a közösségi hitelezéshez fűződő viszonyom viszonylag új keletű. Egy Forbesban olvasott cikkben találkoztam először a témával, majd további kutakodás és információgyűjtés során rátaláltam Péter Bitpénz blogjára. Ő már néhány aspektusában körbejárta a témát, és gyakorlati útmutatókkal is szolgált Bitcoin alapú P2P hitelezésről, viszont blogja központi írásai továbbra is elsősorban HYIP (high-yield investment program) befektetési stratégiákhoz kapcsolódó témák lesznek. Így vele konzultálva, arra ez elhatározásra jutottam, hogy indítok egy olyan felületet, ami gyűjtőhelye lehet a P2P finanszírozás témájának.

 

Közösségi hitelezők szevasztok

A félreértés elkerülése végett, a blog nem a tutit akarja megmondani a témában! Nálam ez egy új érdeklődési kör, szívesen olvasok a témában, és mivel viszonylag kevés az elérhető magyar nyelvű információ, ami van, az is szétszórtan, ezért kísérletet teszek kicsit koncentráltabb gyűjtőhelyet biztosítani a témának.

És akkor el is érkeztünk a bejegyzés lényegéhez..

Nagyon szeretném, ha a blog teret adhatna egy kölcsönös tudásmegosztásnak. Biztos, hogy jópár olyan felhasználó van az országban, aki rendelkezik már több-kevesebb tapasztalattal a P2P hitelezés területén. Jó lenne, ha meg tudnánk osztani egymással kinek melyik szolgáltató, milyen stratégia vált be, milyen benyomások vannak hitelezői, illetve hitelfelvevői oldalról.

Épp ezért arra kérném az oldalra látogatókat, hogyha bármilyen szinten közelebbi kapcsolatba került már a P2P hitelezéssel, töltsék ki ezt a rövid, anonim felmérést, lássuk, hogy hányan vagyunk, milyen tapasztalattal rendelkezünk. Aztán, ha már bővül a lista, valamilyen felületet keresünk a tapasztalatok megosztására is.

Katt az alábbi linkre:

https://goo.gl/forms/tSoaKNaW8fC2CT5H3

 

 Köszönöm

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegihitel.blog.hu/api/trackback/id/tr568943916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teszt blogger88 2016.09.26. 17:24:51

Sziasztok!

Jó az oldal, jó kezdeményezés, reméljük idővel jobban beindul.
A tapasztalatotokat kérném a p2p kölcsönzés adóvonzatával kapcsolatban.
Ti mit tudtok az itt keletkezett jövedelem adózásáról?

Köszi és üdv,
süti beállítások módosítása